Tanácsadás

A Femina.hu portálon 2009-2012. között (amíg a szolgáltatás meg nem szüntették) adtam, közel 400  állat- és növénygondozási tanácsokat.

Az Ötvenentúl.hu oldalon pedig máig is tanácsadóként ténykedek.

Itt örömmel segítek állattartási, növényápolási, kertgondozási kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban.

Jóba Katalin

 

Comments

 1. Zákány Henrietta says:

  Kedves Katalin!
  Egy másik website-on írt kommentje alapján, úgy látom nagyon ért a mikulásvirághoz. Én idén kaptam meg az első ilyen virágom, ezért lenne néhány kérdésem a nevelésével kapcsolatban, ha nem baj.
  Így februárra lehullott a zöld levelek többsége, csak 2-3 nagy zöld levél van és a pirosak a tetején. Ha jól értelmez az internetes írásokat most jön a pihenője, ezért kopaszodik. De az enyémnek a lehullott nagy zöld levelek helyén sok pici zöld és néhány piros is nőni kezdett. Ha pihenője lesz akkor mért nő ennyire? (már 1 hónapja nem kapott tápoldatot!)
  Most vissza kellene vágni? Azt hogyan kell? A nagy piros leveleket is le kell vágni róla, úgy hogy csak a szára maradjon? Mennyit kell belőle levágni??
  Nagyon megköszönném, ha válaszolna a kérdéseimre, sokat jelent nekem ez a virág, mert a páromtól kaptam és nem akarom, hogy tönkre menjen.

  Köszönettel:
  Zákány Henrieta

  [Reply]

  Kati Reply:

  Kedves Henrietta!
  Elnézését, hogy csak most válaszolok.
  Remélem azóta megoldódott a mikulásvirágának kérdése! De egyébként igen, miután a mikulásvirág ledobálja a leveleit, javasolt visszavágni – akár az első elágazástól számítva egy cm-re is, azaz szinte tövig. Ez egyrészt segít, hogy bokrosabb legyen a növény, másrészt kicsit megfiatalítja. A visszavágást követően már két héten belül megjelennek majd a növényen az új kis levélkék – nagyon jól viseli a visszavágást a mikulásvirág.
  Az, hogy ő újra hajt, annak is tulajdonítható, hogy eladása előtt esetleg több tápanyagot kaphatott, amiből “futotta” neki arra, hogy ismét piros felleveleket és leveleket hozzon. És valószínűleg jó helye is van Önnél… 🙂
  Üdvözlettel:
  Kati

  [Reply]

Speak Your Mind

*